Skład zestawu artykułów spożywczych

Zasady przekazywania artykułów spożywczych osobom najbardziej potrzebującym:

Artykuły spożywcze są przekazywane osobom potrzebującym w formie paczek żywnościowych lub posiłków.

Definicja paczki żywnościowej dla 1 odbiorcy końcowego: Minimum  kilka (tj. co najmniej trzy) artykułów spożywczych z różnych grup towarowych wydanych jednorazowo a wchodzących w skład zestawu w Podprogramie 2017 .

Zestaw artykułów spożywczych obejmuje:

Zestaw artykułów spożywczych obejmuje:

Lp. Nazwa artykułu spożywczego Liczba opakowań na osobę Wielkość opakowań jednostkowych (kg/l) Ilość artykułu spożywczego na osobę  (kg/l)
   1. Makaron jajeczny         9   0,5          4,5
   2. Ryż biały         4   1          4
   3. Herbatniki maślane         3   0,2          0,6
   4. Mleko UHT         7   1            7
   5. Ser podpuszczkowy dojrzewający          6    0,4           2,4
   6. Groszek z marchewką       10   0,4          4
   7. Fasola biała       10   0,4          4
   8. Koncentrat pomidorowy       11   0,16          1,76
   9. Powidła śliwkowe         5   0,3          1,5
 10. Gulasz  wieprzowy z warzywami          2     0,85

 

          1,7

 

 11. Filet z makreli w oleju       10   0,17          1,7
 12. Szynka drobiowa       10   0,3          3
 13. Cukier biały         4   1          4
 14. Olej rzepakowy         4   1          4
 15. Buraczki wiórki         3   0,35          1,05
 16. Makaron kukurydziany bezglutenowy          1    0,5           0,5
 17. Kasza gryczana         4   0,5          2
 18. Szynka wieprzowa mielona         7   0,3          2,1
 19. Pasztet         4   016          0,64
  Suma            50,45