Zasady przekazywania artykułów spożywczych osobom najbardziej potrzebującym:
Artykuły spożywcze są przekazywane osobom potrzebującym w formie paczek żywnościowych lub posiłków.
Definicja paczki żywnościowej dla 1 odbiorcy końcowego: Minimum kilka (tj. co najmniej trzy) artykułów spożywczych z różnych grup towarowych wydanych jednorazowo a wchodzących w skład zestawu w Podprogramie 2017 .
Zestaw artykułów spożywczych obejmuje:
Zestaw artykułów spożywczych obejmuje:
Lp. | Nazwa artykułu spożywczego | Liczba opakowań na osobę | Wielkość opakowań jednostkowych (kg/l) | Ilość artykułu spożywczego na osobę (kg/l) |
1. | Makaron jajeczny | 9 | 0,5 | 4,5 |
2. | Ryż biały | 4 | 1 | 4 |
3. | Herbatniki maślane | 3 | 0,2 | 0,6 |
4. | Mleko UHT | 7 | 1 | 7 |
5. | Ser podpuszczkowy dojrzewający | 6 | 0,4 | 2,4 |
6. | Groszek z marchewką | 10 | 0,4 | 4 |
7. | Fasola biała | 10 | 0,4 | 4 |
8. | Koncentrat pomidorowy | 11 | 0,16 | 1,76 |
9. | Powidła śliwkowe | 5 | 0,3 | 1,5 |
10. | Gulasz wieprzowy z warzywami | 2 | 0,85
|
1,7
|
11. | Filet z makreli w oleju | 10 | 0,17 | 1,7 |
12. | Szynka drobiowa | 10 | 0,3 | 3 |
13. | Cukier biały | 4 | 1 | 4 |
14. | Olej rzepakowy | 4 | 1 | 4 |
15. | Buraczki wiórki | 3 | 0,35 | 1,05 |
16. | Makaron kukurydziany bezglutenowy | 1 | 0,5 | 0,5 |
17. | Kasza gryczana | 4 | 0,5 | 2 |
18. | Szynka wieprzowa mielona | 7 | 0,3 | 2,1 |
19. | Pasztet | 4 | 016 | 0,64 |
Suma | 50,45 |